Ahipara/Cape Reinga

Was ik weer eens....,

Zoals ik de laatste keer had geschreven zijn we naar het plaatsje Ahipara geweest. We hadden vrijdagmiddag eerst de bus genomen naar Kaitaia (ja, neem er maar een kaart bij). Vanuit Kaitaia naar Ahipara ging er geen openbaar vervoer en waren we dus genoodzaakt om te liften. Voor het eerst in m'n leven dat ik gelift heb trouwens. Na ongeveer 15 min stopte er een mevrouw en die was zo lief om me mee te nemen. Toen we bij het hostel aankwamen wilde ze ons nog even naar een paar mooie punten brengen waar we echt een prachtig uitzicht hadden en dat terwijl ze niet eens naar Ahipara moest. De mensen zijn dus echt super vriendelijk hier, ook als ze je voorbijreden bij het liften en ze konden je niet meenemen, verontschuldigden ze zich gewoon.

Het hostel dus. De Endless Summer Lodge was echt een heel mooi hostel. Heel weinig mensen en op een fantastische lokatie aan het strand.

Zaterdag zijn we met en dagtour naar Cape Reinga geweest. 's Ochtens met de bus die kant op en onze eerst stop was bij een Gumdiggers Park, weet niet meer precies wat het inhield, maar zag er iig erg interessant uit. Even daarna stopten we nog bij een winkeltje langs de weg waar een ijsje kochten. Dit ijsje koste 1 dollar (ongeveer 1 gulden) en had 3 ontzettend grote bollen erop. Belachelijk groot en goedkoop dus. Was trouwens ook het eerste dat goedkoop was hier. Op een gegeven moment kwamen we aan bij het Lighthouse op de Cape. Op de foto's kunnen jullie zien wat voor een geweldig uitzicht je hier had. De foto's zeggen jullie misschien niet zo heel veel, maar je moet het geheel zelf aanschouwen en dan is het heel indrukwekkend. Na dit bezoek even geluncht aan een baai en toen op naar de zandduinen en 90 Mile Beach.

Aankomen bij de zandduinen mochten we met een board ervan af glijden. Het waren echt gigantisch hoge duinen, dus je ontwikkelde wel een redelijke snelheid en zoals je op de foto zal zien, ging het ook niet allemaal even goed. 90 Mile Beach is echt een stuk strand recht toe, recht aan. Maar wel leuk om te zien en om over heen te rijden. Terug bij het hostel eindelijk even gevoetbald op het strand met een zeer internationaal gezelschap: 2 nederlander, 1 oostenrijker, 1 duitse, 1 zweed en een ier. Was wel ff lekker om weer een balletje te trappen.

Zondagochtend heb ik nog even een testrit gemaakt in een auto die te koop stond. Denk er nog ff over na of ik deze ga kopen, of dat ik het toch zonder auto ga doen allemaal. Hierna zijn we weer richting Auckland gegaan met de bus om de komende weken voor onze reis te plannen. Ik ga iig eerst naar Coromandel en Sabine gaat als het goed is met me mee, maar Robert weet het allemaal nog niet zo.

Ik heb begrepen dat het weer in Nederland niet al te best is, nou hiet is het op het moment ook zeiknat, maar dat kan weer snel veranderen.

Wederom de groetjes allemaal, and see ya, Ruben

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer