Bay Of Islands

Hai,

Op het moment zit ik in the Bay Of Islands. Dit ligt ten noorden van Auckland en is een gebied dat uit allemaal uit kleine eilandjes bestaat. In dit gedeelte van Nieuw-Zeeland heb je ook de hoogste temperaturen en heerlijke stranden.

Na Auckland dus deze kant opgegaan. In Auckland verder niet veel bjzonder gedaan. Deze stad is zo ongelovelijk groot en druk en dat is net niet waar ik deze vakantie naar op zoek ben. We (een paar andere nederlandse mensen en ik) hadden in Auckland dus een busreis geboekt naar Paihia in the bay Of Islands. De totale busreis duurde zo'n 4 uur en we vertrokken half 9 's ochtends. Eind van de ochtend ben ik samen met 3 anderen onderweg in Whangarei uitgestapt om de Wangarei Falls te bezoeken. Dit was echt ontzettend mooi. Er liep een standaard wandeling van ongeveer 30 minuten door het gebied, maar wij waren een beetje offroad gegaan en uiteindelijk ook een beetje verdwaald toen. We hebben er uiteindelijk 2 uur over gedaan, maar dat was niet erg, want we hadden alle tijd. Het was daar net alsof je in een tropisch regenwoud liep. Dichte begroeiing en een grote waterval. Op een gegeven moment begon het ook ontzettend hard te regenen, maar p het moment dat het stopte was je binnen 5/10 minuten weer opgedroogd, omdat het zo lekker warm was.

Na door de taxi weer bij het busstation te zijn afgezet en door de bus weer opgepikt te zijn, kwamen we na 1,5 uur aan bij ons hostel in Paihia. Een leuk rustig hostel en het bevalt goed tot nu toe. Iig beter dan dat flatgebouw in Auckland waar we in zaten, ohja, en waar de ochtend van ons vertrek ook nog een misdrijf was gepleegd. Een kamertje afgeplakt met politielinten enzo... Had die gozer maar niet moeten snurken hoor ;-)

Maar goed, gisteravond meteen aangeschoven bij een bbq bij het hostel tegenover die van ons. Daarna met een groepje wat bier en wijn gehaald bij de supermarkt en deze lekker opgedronken. Vanmorgen wel lichte dakschade, maar ff ontbeten net en het is weer over. Straks met ons groepje een kayak huren en naar een afgelegen eilandje peddelen en daar op ons eigen strandje gaan liggen bakken. Het wordt vandaag trouwens iets van 25-30 graden hier. Dat jullie het ff weten.

Mooi, dat was het dan weer eventjes. Binnenkort zal ik een link naar wat foto's op de site zetten. Deze foto's staan er nog niet op omdat de computers hier niet echt up-to-date zijn. Tot devolgende keer!!!

Greetz Ruben

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer