Beetje klooien in Palmy

Goeiedag!!!

Zoals jullie weten ben ik nu weer gezellig bij Gonny in Palmerston-North. Ik blijf hier totdat zij klaar is met haar stage op de Massey-University en daarna gaan we samen naar het zuiden voor een aantal weken.

Sinds ik weer in Palmy ben heb ik me nog niet echt verveeld moet ik zeggen, terwijl dat de vorige keer wel zo was.

De eerste week dat ik hier was niet zo heel veel bijzonders gedaan. Zo nu en dan ff de kroeg in's avonds of ff squashen.

De eerste zaterdag ben ik met Gonny en Roy naar Cape Palliser gegaan. Dit ligt helemaal in het zuiden van het Noordereiland en is een heel mooi gebied met zeehonden, mooi zicht op een ruige zee, een vuurtoren wat hier best interessant is enz... We hebben er die dag in totaal 450 km voor gereden, maar ja, je moet toch wat op de zaterdag. Het was iig heel mooi weer, hebben veel zeehonden gezien en ook nog gelachen.

Zondags zijn we met een hele groep van Baxters naar het sportveld van de Massey-University gegaan en hebben een lekker partijtje voetbal gespeeld. Dit geschiedde uiteraard in het legendarische Texel-3 shirt. Was weer eens even lekker om een potje te spelen. Helemaal omdat ik vanaf Texel berichten over het Pinkstertoernooi lees en dan begint het toch wel weer errug te kriebelen.

Oh, ondertussen heb ook nog ff gewerkt. Ik moest echt super simpel en saai werk doen, maar dat geeft niet. Ik liep een beetje achter een vlinderapparaat aan die het beton glad maakt en ik mest dan het water en de betonrotzooi achter hem wegvegen. Hopelijk kan ik binnenkort weer even voor hem werken.

Woensdags heb ik weer een partij voetbal gespeeld op de Massey. Nu was het een wedstrijd tussen studenten en de staff. Nou wil het feit dat ik geen student ben, maar dat weten die lui toch allemaal niet. We kregen trouwens wel klop, maar dat is ff een detail.

Donderdag besloten we om 's avonds een biertje te drinken en dit werd al snel tot sluitingstijd.

Vrijdag hadden we een soort van afscheidsfeestje van Roy. Hij is gister (maandag) richting het noorden vertrokken en gaat daarna voor een weekje naar Sydney. Hij zal ook een deel met ons samenreizen op het Zuidereiland. Dit feestje werd gegeven bij wat chileense mensen thuis. We hebben de hele avond Pisco gedronken. Dit is een drankje uit hun land en ongeveer tussen de 40 en 50 procent sterk. Was echt super gezellig die avond.

Zaterdag met een Gonny, Roy en Matt (buurman in Baxters en een kiwi) na een paar biertjes thuis de kroeg ingegaan. Na 2 biertjes daar was Matt straal. Hij werd door de uitsmijter even mee naar buiten genomen voor wat frisse lucht en was 5 minuten later weer terug, dronk zijn biertje op en is toen naar huis gegaan. Wij zijn ook niet veel later gegaan en hebben bij Baxters nog maar ff wat gedronken en voetbal gekeken (FA-cup finale).

Zondag was Gonny jarig!!!! Dat ze maar een grote meid mag worden. We hebben eigenlijk de hele dag een beetje lopen lanterfanteren en voor 's avonds had ze wat mensen uitgenodigd. We hebben gezellig wat biertjes en wijntjes gedronken met wat hapjes erbij. Was wederom geslaagd.

Vanavond (dinsdag) hebben we weer een klein feestje, want Kees (nederlander) vertrek deze week weer naar huis. Het houdt dus maar niet op met die feestjes hier.

Volgende keer horen jullie wel hoe dat allemaal is geweest.

Daaag, Ruben

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer