Chillen....

Dag vriendjes/vriendinnetjes/familie enz...,

Mijn laatste bericht was volgens mij op St. Patricks Day vanuit Taupo. Daar begin ik dus maar weer met het verhaaltje. Mijn allereerste en waarschijnlijk ook laatste St. Patricks Day. Ik wist absoluut niet wat ik er van moest verwachten, dus 's avonds maar optijd de Ierse pub in en kijken waar het schip strandt. Het bleek errug gezellig te zijn, want dit Ieren/Schotten enz. zijn werkelijk waar zo gek als een deur en helemaal op een dag als deze. Het bier vloeide dus rijkelijk. Sabine en Claartje hadden het na 2 pints al aardig gehad en ik bleef de rest van de avond/nacht bij een paar engelse gasten die ik al eerder had ontmoet. Na vele pints, sterke verhalen en andere onzin ben ik maar m'n kratje ingedoken. De volgende dag echt vreselijke dakschade en dus maar een beetje onder de douche gestaan en in het park gezeten.

De dag daarna (zaterdag) naar Napier gegaan om wat werk te zoeken. Ik kwam terecht in Napier Prison Backpackers. Heel apart kan ik jullie vertellen. Dit hostel is t/m 1993 een gevangenis geweest en ze hebben alles nog intact gelaten. Mensen kunnen dus echt in de cellen slapen en er staat een grote stenen wand om het complex. Er liggen hier ook gewoon mensen begraven en sommige mensen hebben zelfs spoken gezien in een van de cellen. Sure!!! Verder wel heel erg gezellig hier, want er zitten hier veelal mensen voor een langere tijd, omdat ze in de buurt werken. Voor mij was het vrij lastig om werk te vinden deze week, omdat ze in de appels even geen mensen nodig hadden. Dus toen maar ingeschreven bij een uitzendbureau, maar ook dit mocht niet baten (tot op heden). De hele week hier dus een beetje zitten chillen en naar de spa (warm zwembad) geweest, beetje rondhangen met Sabine, Claartje en andere mensen van het hostel. Zo nu en dan 's avonds de kroeg in (niet teveel natuurlijk) en dat is het dan wel zo'n beetje wat ik hier doe. De afgelopen 2 dagen is het gelukkig aardig weer, maar de dagen daarvoor waren ontzettend triest. Alleen maar regen en dan niet een klein beetje ook.

Vandaag is het dan zover. Vanaf vandaag ben ik helemaal alleen. Sabine is al weg en Claartje gaat er ook zo vandoor. Waarschijnlijk zie ik ze op het Zuidereiland wel weer, maar dat zien we dan wel weer. Woensdag vertrek ik hier en dan ga ik waarschijnlijk eerst naar Palmerston-North. Dit is een studentenstad richting het zuiden. . Daar kan ik eventjes blijven en dan gaan we vrijdag daarvandaan met z'n vieren naar Wellington. Hier gaan we vrijdag misschien een Super-12 game bijwonen van de plaatselijke Hurricanes. Dit is een rugbywedstrijd die onderdeel is van een heel belangrijk toernooi tussen de sterkste rugby naties (Nieuw-Zeeland, Australie en Zuid-Afrika. Rugby is hier onwijs populair en het schijnt een hele belevenis te zijn om zo'n wedstrijd bij te wonen. Hoop dat het lukt dus.

Na Wellington vertrek ik naar het Zuidereiland en waarschijnlijk komt daar mijn volgende bericht vandaan.

Vrolijk pasen, doe geen dingen die ik ook niet zou doen en tot de volgende keer!!!

Laterzz, Ruben

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer