Het prachtige zuiden met foto's!!!

Aloha!!

Hier eens een berichtje van een weer volop reizende backpacker. Vrijdag 10 juni hebben we een afscheidsfeestje in Palmy gehad. Dit werd gehouden in het huis van collega van Gonny en er waren meerdere collega's van haar en mensen van Baxters enz. Erg gezellig daar en daarna gingen we de stad in. Ik liep samen met Walter, een gozer van een of ander eiland in de Pacific. Hij was erg dronken en stoned en begon een beetje raar te doen. Hij noemde mij altijd al Rafael (vd Vaart) en dus ook op die avond liep hij allen maar te brallen: I'm with Rafael!! De rest kon hem helemaal niks schelen, alleen dat hij met Rafael was. Op een gegeven moment begon ie een beetje door te draaien en schopte tegen een brievenbus en viel met bierflesjes en al op de straat. Hij zag er toen een beetje raar uit en na 100m verder lopen zagen we dat z'n hele arm onder het bloed zat. Hij had dus echt een gigantische snee in z'n arm en had doktershulp nodig. De dokter was niet bereikbaar en toen dus maar een ambulance gebeld. Na 20 min kwam deze eens aankakken en ze hebben hem toen meegenomen naar het ziekenhuis. Ik mocht niet mee met de ambulance, dus toen heb ik ff het bloed van me afgewassen en op naar de kroeg.

Zaterdags zijn we met een groepje naar Wellington vertrokken en hebben daar nog een avondjes biertjes gedronken.

Zondagochtend hebben Gon en ik de ferry naar het zuidereiland gepakt. In Picton stond m'n o zo schattige Honda weer op me te wachten en ook Claartje was daar. Ze werkt in het hostel waar we een nachtje zijn gebleven.

Maandag zijn we aan een stuk doorgereden (5,5 uur) naar Punakaiki. Ik was hier al eerder geweest, maar Gonny had de Pancake Rocks nog niet gezien. Onderweg hiernaartoe nog even bij de Nelson Lakes langsgeweest en foto's gemaakt. We zijn ook weer 1 nachtje in Punakaiki gebleven en toen doorgereden Franz Jozef met z'n gletsjer. Onderweg naar Franz Josef zijn we bij de Hokitika Gorge geweest met prachtig blauw water en we hebben rond Lake Kaniere gereden wat ook mooie plaatjes opleverde.

Na de eerste nacht in Franz Josef hebben we daar op woensdag een wandeling gemaakt die naar de Glacier leidde en 's avonds nog wat glowworms bekeken in het bos.

Donderdag zijn we met gids de gletsjer opgegaan. We waren met een groep van ongeveer 10 personen en hebben de hele dag de gletsjer beklommen. Dit was dus echt super gaaf. Je loopt gewoon door spleten met helder blauw ijs en het gevoel is echt ongelovelijk.

Vrijdag zijn we uit Franz Josef vertrokken en zijn toen eerst naar lake Matheson gereden, want dit meer schijnt prachtige spiegelingen op te leveren van Mount Cook en Mount Tasman. Helaas was het echt pokkeweer en zagen we dus helemaal niks. Daarna doorgereden naar de Fox Glacier en hier wat plaatjes geschoten. Toen door naar Wanaka. Wanaka is een leuk levendig stadje met veel backpackers. Vandaag (zaterdag) zijn we eerst naar Puzzling World geweest. Dit was echt super grappig. Ze hebben daar veel verschillende kamers met optisch bedrog en andere grappige dingetjes (zie de foto's).

We blijven nog 2 nachtjes hier in Wanaka en gaan daarna door naar Queenstown en Fiordland.

Tot de volgende keer maar weer. De foto's volgen meteen na dit verhaal.

Groeten Ruben

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer