Laatste loodjes NZ

He hallo!!!

Zo..., dus...., dat..... Dit was dan mijn tijd in Nieuw-Zeeland. Maandagmiddag vlieg ik dan naar Sydney voor een paar weken Australie. Ik heb werkelijk een supertijd hier gehad, maar d'r is een tied van kommen en een tied van gaan en die tied van gaan is voor mij nu gekommen.
Eerst zal ik nog ff vertellen wat ik hier zoal heb gedaan de laatste week. Het is niet veel, maar toch.... Vorige week donderdag ben ik met Gonny naar het Orana Wildlife Park geweest. Hier heb ik dan eindelijk een kiwi gezien en dat in m'n laatste 1,5 week. Verder een beetje girafjes gevoerd, wat tijgers bekeken enz. Zaterdag was dan de dag dat Gonny en Roy richting het noorden gingen :(, want die zijn gisteren in Auckland op het vliegtuig gestapt, maar over een paar weekjes zien we elkaar weer in Nederland. Die avond ben ik de kroeg ingedoken en heb de 3e en laatste rugbywedstrijd tussen de All Blacks en de Lions bekeken. Vlak voordat ik naar huis zou gaan kwam ik m'n kamergenote tegen en die heeft me meegenomen naar een andere tent waar het echt supergezellig was en daar waren ook een paar nederlandse vrienden van haar. Nou bleken dit die-hard feyenoord fans te zijn en ze waren al op de hoogte van het feit dat ik AJAX fan ben, dus na een paar intimiderende en harde woorden over en weer hebben we gezellig een biertje gedronken. Zondag ben ik naar het Arts Centre gegaan. Ja je moet toch wat.... Dit is dus echt niet mijn ding, ik vond er dus echt geen zak aan. Was daar snel weer weg. Toen ben ik hier een cathedraal ingelopen en heb de toren beklommen (van binnenuit). Dinsdag moest ik maar weer eens actief gaan doen en ben de nabijgelegen Port Hills opgegaan. Hier had ik een fantastisch uitzicht over Christchurch en omgeving. Woensdagavond hadden we een mid-winter diner in het hostel. Mid-winter dingen schijnen hier traditie te zijn. Heerlijk gegeten en het was ook zeer gezellig. Rest van de week heb ik eigenlijk helemaal niks uitgevoerd, behalve dan af en toe naar het zwembad, mijn dagelijkse koffie op de square en 's avonds de kroeg in.
Ik kom hier trouwens ook echt de raarste mensen trouwens. Ik wist dat ik zelf niet helemaal jofel was, maar dat ik dat soort mensen ook nog eens aantrek gaat me ff te ver. Zo was ik dus laatst in de Cathedral en daar werkte een hele aardige ouwe vent, die vroeg waar ik vandaan kwam blablabla. we hadden dus een gezellig sociaal praatje en toen ik wegging vroeg ie waar ik verbleef. Nou dit vertelde ik dus omdat ie gewoon erg vriendelijk was en toen zei ie ineens dat ie me zou bellen daar. Toen flipte ik dus een beetje. Andere keer zat ik in de bus en kwam er ineens een vent naast me zitten die eerst voor me zat en die vroeg aan me: Do you know that god is watching over your life? Mmmm, ik dacht verstandig te zijn en antwoorde gewoon niet, maar toen werd ie boos en toen ik 'm bleef negeren werd ie alleen maar bozer en ik amuseerde me eigenlijk wel. Rare mensen dus.
Dus, dit was het dan vanuit Nieuw-Zeeland en m'n volgende bericht komt vanuit Australie. De foto's kunnen nog wel even duren, want dat zijn er eigenlijk maar een paar van de laatste 2 weken.
Geniet van de zon daar en dan probeer ik hier van de kou te genieten.

Groeten Ruben

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer