Mount Cook en eindstation

Hi there,

Vorige keer dat ik schreef zaten we in Dunedin. Daar hebben we nog een tour gedaan door de bierbrouwerij van Speights. Beetje rondbanjeren daar en alle soorten bier proeven. De volgende dag zijn we met de auto de steilste straat van de wereld opgereden met onze wagentjes en het was idd vrij steil ja. Bijna alle straten in Dunedin zijn steil en het is een drama om daar te rijden. Die middag hadden we ook nog het gewedige plan om naar de Otago Peninsula te gaan. Dit ligt vlakbij Dunedin en hier moet veel wildlife te spotten zijn, zoals pinguins en zeeleeuwen enz. We hebben gezocht en gezocht, maar geen enkele pinguin of ander levend wezen te zien op die achterlijke peninsula daar. Het was ook nog eens bokkekoud dus al met al werden we d'r niet vrolijk van.

Na Dunedin gingen we richting het plaatsje Twizel om vandaaruit  een track bij Mount Cook te lopen. Onderweg naar Twizel zijn we nog gestopt bij een of ander Wallibie (kleine kangaroe) Park. Was best grappig hier, want je kon die beesten voeren en door hun stront lopen enzo. Verder hadden ze ook nog possums en een fret die in een Ajax-bak woonde. Na dit bezoekje dus doorgereden naar Twizel. Onderweg hadden we weer een fantastich zicht op de zuidelijke alpen. In Twizel aangekomen bleek dit ook weer een van de vele uitgestorven plaatsjes te zijn. Je komt hier soms echt spooksteden tegen waar nog geen bak koffie is te krijgen. Heeft ook wel weer iets.

De dag daarna zijn we met z'n drieen en een of andere portugeese paarse piemel die bij ons in het hostel zat naar Mount Cook gereden. Hier hebben we een track gelopen die ongeveer 5 uur in beslag nam (met al het geklooi onderweg). We hebben mooie gletsjers gezien en kwamen uiteindelijk uit bij een gletsjermeer aan de voet van Mount Cook. Er dreven grote brokken ijs in dit meer en het gaf net het gevoel dat je op de zuidpool zat.

Zaterdag naar Christchurch gereden en hier blijf ik totdat ik de 18 juli naar Sydney vlieg. 's Avonds ben ik naar de sportsbar hier gegaan om de 2e testwedstrijd tussen de All Blacks en de Lions (ierland/engeland) te bekijken. Het gaat dus over rugby... Echt een fantastische pot. Iedereen is hier ook zo fanatiek als de pest en er zijn hier ook ontzettend veel Lions supporters. De sfeer was dus fantastisch en ook ik stond daar in m'n All Blacks shirtje te genieten.

Ik had ook nogal wat tijd uitgetrokken om m'n auto te verkopen, maar dat is gelukkkig heel snel gegaan. Ik had een briefje opgehangen in het hostel en de volgende ochtend wilden 2 fransmannen al een testrit maken, nou ja testrit, ik moest rijden, want hun durfden dat niet. Ik heb de auto voor 800 dollar aan hun verkocht, terwijl ik hem zelf voor 700 had gekocht. Geen slechte deal dus dacht ik zo.

Vandaag ben ik met Gonny naar de Antarctic Attraction geweest. Dit is een centrum helemaal gericht op antarctica. Er is veel over te zien, te lezen en vooral veel van die waggelende/huppelende beesten (pinguins dus). We zijn ook een kamer in geweest waar echt sneeuw lag en waar een storm op antarctica werd nagebootst. Best koud!!

Verder ga ik maar eens even kijken wat ik hier nog ga doen allemaal. Zal niet veel bijzonders zijn, want ik heb geen auto meer en kan dus nergens meer naartoe. Ook nog een beetje info opzoeken over Australie, want daar heb ik eigenlijk helemaal niks voor voorbereid.

Jullie horen nog van me voordat ik naar Australie vertrek.

Groeten Ruben

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer