Palmy/Wellington/Palmy

Goeiedag allen!!

Tijdens mijn vorige bericht zat ik in Napier een beetje uit m'n neus te baggeren en stond ik op het punt om naar Palmerston-North te gaan. Nou, ik ben dus vorige week woensdag naar Palmy gegaan. Aangekomen in Palmy kwam ik er achter dat er eigenlijk helemaal geen ene moer te beleven is. Was ook niet zo erg, want ik zou er toch maar 2 dagen blijven. Vrijdag ben ik toen met wat mensen naar Wellington gereden. Vrijdagavond kwamen we in Welllington aan en even snel onze spullen gedumpt in het hostel en toen op naar het rugbystadion, want we hadden kaarten bemachtigd voor de super-12 game Hurricanes-Chiefs. Dit was dus echt gaaf. Niet te vergelijken met een voetbalwedstrijd in Nederland. De sfeer is ontzettend vriendelijk en iedereen klapt ook voor elke partij. We hadden gewoon een rugzak met bier mee en een beetje zuipen op de tribune dus. Overigens doet vrijwel iedereen dat daar. De wedstrijd zelf was ook alleraardigst trouwens. Hurricanes wonnen met 26-18 als ik het goed heb en een aantal spectaculaire scores gezien. De foto's van de wedstrijd komen er ook op, maar zijn niet heel goed. Vrijdagavond zijn we na de wedstrijd de kroeg in gedoken en ff lekker gedanst enz. Zaterdag moesten we natuurlijk het een en ander bekijken in de stad. Na een ontbijtje met enige dakschade zijn we naar het gratis Te Papa museum gegaan. Heel gaaf en heel groot museum. Van alles te zien daar over verschillende culturen, flora, fauna en kunst. Na het museum zijn we met de cable car de berg op gegaan en daar een beetje lopen kloten en rond banjeren. 's Avonds heel erg goedkoop, maar ook heel erg goed uit eten gegaan bij een ierse pub en daarna maar weer eens de kroeg in. Zondag beetje liggen slapen in een park, want we waren toch wel redelijk verrot omdat we vroeg uit moesten checken bij het hostel. Maandag, gister dus, ben ik hier opzoek gegaan naar werk en ben ik nog steeds mee bezig, want ook hier is het niet makkelijk. Als ik hier werk vind dan kan ik hier wat langer blijven, als het niet lukt denk ik dat ik vrijdag vertrek naar Wellington.

Dit was 'm weer even voor nu, bekijk de nieuwe foto's weer even zou ik zeggen. Hele lieve dolfijntjes, rugby-ers en mensen erop.

Dag allemaal, Ruubske

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer