Queenstown en Milford Sound

Hai allen!!

Volgens het laatste bericht zat ik met Gonny in Wanaka. Daar hebben vorige week zondag een track gelopen naar Diamond Lake. Dit meer stelde op zich niet veel voor, maar daarna zijn we de naastgelegen berg opgeklommen en hier hadden we wel een fantastisch uitzicht over Wanaka en het de bergen in het Aspiring National Park. Na de track zijn we het park zelf ingereden en hier wat mooie foto's geschoten. We komen hier ook langs heel veel meren en bij mooi weer kounnen we dus mooie spiegelfoto's maken en daar hebben we ook echt veelvuldig gebruik van gemaakt.
Maandags zijn we naar Queenstown gereden en dit is DE adventure stad van Nieuw-Zeeland. Er zijn hier echt 1000 gave dingen te doen. Onderweg naar Queenstown zijn we nog wel ff bij het bungeejumpen gaan kijken. Ik heb ff over de rand van de brug gekeken en kwam er achter dat het eigenlijk maar voor mietjes is ;). Ik doe het dus echt niet. Sky-diven ok, maar geen bungeejumpen. Dinsdags hebben we een Deerpark bezocht. Hier liepen herten, bizons en van alles en nog wat in het wild. Woensdag hadden we een rit met de shotover-jet geboekt en dit een grote speedboat die met ongeveer 80 km/u heel dicht langs de rotsen gaat en af en toe draaitjes van 360 graden maakt. Het was echt retekoud op die boot want je wordt nat en met zo'n snelheid een kneiterkharde wind op je kop geeft ongeveer een gevoelstemperatuur van -30 graden.
Woensdagavond arriveerde ook Roy in Queenstown en die reist dus ook gezellig met ons mee nu. Donderdag zijn we weer op en neer naar Wanaka gereden, want Gonny en Roy gingen sky-diven. Ik had zoals jullie weten de sprong zelf al gewaagd en kon dus mooi fotootjes nemen.
Vrijdag zijn we van Queenstown naar Milford Sound gereden. Dit ligt in Fiordland en de omgeving daar is werkelijk adembenemend. De weg van Te Anau naar Milford Sound was echt te mooi gewoon. We moesten wel voor de zekerheid sneeuwkettingen huren, want het was aardig bezig met vriezen en sneeuwen daar. Zaterdag hebben we een cruise gemaakt door de fiorden daar en ook dit was fantastisch. Prachtige watervallen gezien en oip een gegeven moment zwommen er ook dolfijntjes met de boot mee. Je kon ze bijna aanraken zo dichtbij kwamen ze. Heel apart gevoel geeft dat.
Zondag zijn we naar Invercargill gereden en onderweg op wat plekjes gestopt. Daar verder niks gedaan en gister doorgereden naar Dunedin waar we nu dus zitten. We zijn hier gekomen via de Catlins. Dit is een groot natuurgebied met veel wildlife en mooie natuur. Hier dus weer wat watervallen bekeken en aan het eind van de dag hebben we pinguins gespot. Dit was echt lachuh. We zagen ze van een afstandje uit zee komen waggelen en een beschut plekje opzoeken. Een groot gedeelte van de weg door de Catlins was gravelroad en daar hebben Roy en ik met onze autootjes tuurlijk even uitgebreid gebruik van gemaakt (lees: rallyrijden). Op een gegeven moment moest ik toch maar ff rustig aan doen van Gonny.
Gisteravond dus aangekomen in Dunedin en dit is eindelijk weer eens een echte stad. Vanmiddag zhebben we hier een tour gevolgd door de chocoladefabriek van Cadbury en vanavond gaan we een tour doen door de speightsbrewery (bier). Morgen gaan we weer wat wildlife bekijken op de peninsula hier en dan is het weer tijd om Dunedin te verlaten.

Ik zou dus zeggen tot dan met een nieuw verhaal.

Laterzz, Ruben

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer