Rotte eieren....

Heejj everebody,

Deze keer vanuit een af en toe regenachtig, maar veelal zonnig Rotorua. Vorige keer heb ik verteld dat ik vanuit Tairua naar Tauranga zou reizen om samen met Sabine Claartje te vergezellen. Dit hebben we dus ook gedaan. Het hostel waar we in zaten was echt super vaag. Er zaten een aantal gasten die de hele dag om hun reet voor de tv hingen en verder ook daadwerkelijk helemaal niks deden en er waren een paar figuren die nogal van drugs hielden. Beregezellig dus. Verder wel gelachen daar om vooral onze vriend Bob. We noemden hem maar zo, maar geen idee hoe hij nou echt heet. Hij was zo'n figuur die de hele dag voor de tv lag te pitten.

Het stadje zelf was eigenlijk geen bal aan. Er was vrijwel niks te beleven daar. We zijn daar dus 2 dagen gebleven en op de 2e dag zijn we nog even naar Mt. Maunganui gegann, want daar hadden we wel aardige verhalen over gehoord. Nou, ik weet niet waar die verhalen vandaan kwamen, want ook dit was enigzins een teleurstelling.

Vanuit Tauranga zijn we met z'n drieen richting Rotorua gegaan om daar eens lekker actief te gaan doen. Dat hebben we dus ook gedaan. De eerste dag dat we daar kwamen hebben we niks gedaan, behalve ff chillen en wat lezen enzo in nu weer een heel leuk en net hostel. De dag erna (woensdag) zijn we gaan raften. We hadden geboekt voor een tocht op de Wairoa-rivier, maar helaas kon dit geen doorgang vinden omdat hij gesloten was voor het raften. Was best jammer, want dit is de meest ruige rivier om te raften met oa een val van 7 meter. Als alternatief gingen we naar een andere rivier die een stuk minder ruig was, maar evengoed heel leuk. Ook hier heb ik weer veel foto's van, maar kan ik helaas nog even niet op de site zetten. Gisteren, donderdag dus, hebben we 's middags een mountainbike gehuurd en zijn we naar de tracks gebracht om daar even te knallen. De tracks bij Rotorua schijnen bij de mooiste en beste van de wereld te horen. Het was even zeer intensief en voor vooral de dames was het nogal zwaar. Aan het begin van de avond werden we bij het hostel opgehaald om een Maori-village te bezoeken. Toen we daar aankwamen kregen we eerst te zien hoe ons eten bereid werd. Dit gebeurde op hun traditionele manier onder de grond. Voor een aantal uren word op een bepaalde manier het eten (vlees, aardappels, groenten enz) onder de grond gestoofd. Zo'n maaltijd noemen ze een hangi. Na dit gezien te hebben kregen we een welkomstconcert van het volk en dit was zeer de moeite waard. Ze zongen op hun eigen strijdlustige wijze liedjes en vertelden verhalen over hun cultuur en achtergronden. Na het concert konden we lekker geniet van de hangi. Dit eten was echt heel erg lekker en je kon eten zoveel als je wilde en dat was voor mij natuurlijk geen probleem. Daarna zijn we nog door een pikdonker bos gelopen en werd ons iets verteld over de functies van de bomen en planten daar en konden we ook nog glowworms zien. Erg geslaagd dus.

Vandaag gaan we misschien nog wat geisers bezoeken en morgen ga ik met Claartje naar Taupo en daarna naar Tongariro om een 4 daagse wandeltocht door de bergen (vulkanen) te maken. Sabine gaat richting Hawke's Bay om te werken. Ik ben vanmorgen trouwens nog even naar de plaatselijk kapper geweest waar ik omgerekend voor ongeveer 4 euro geknipt werd. Toppertje dus. Was ook wel even nodig, want mijn pet was niet meer van m'n hoofd af te slaan. als ik zonder pet zou lopen zouden ze waarschijnlijk denken dat ik een of andere wilde was.

Het kan nu misschien wel eventjes duren voordat ik weer enigzins contact kan hebben via internet, omdat ik 4 dagen ga wandelen straks, maar misschien vanuit Taupo nog even.

Adios allemaal en groetjes Ruben

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer