The Pouakai Track

Hallo,

Zo, ik heb afgelopen weekend maar weer eens een meerdaagse tramping gelopen. Zaterdagochtend ben ik met Gonny, Roy, Jamie en Dannie (nederlands meisje dat hier werkt) richting Mt Taranaki gereden. Deze berg ligt op het meest westelijke puntje van het Noordereiland. Na ongeveer 3,5/4 uur rijden kwamen we aan bij het begin van de Pouakai Track die we dus wilden lopen. Onderweg zijn we trouwens nog wel even met de auto in een plaatsje gestopt waar ze een nederlands winkeltje hadden waar ze oa bitterballen verkochten. Wij dus om 9 uur 's ochtends bitterballen eten en goed dat het smaakte..... Maar goed, om ongeveer 2 uur 's middags begonnen met het lopen van de track. Deze track loopt niet over Mt Taranaki, maar alleen erlangs. Het was best wel jammer dat het bewolkt was en we dus geen goed zicht hadden op de Mt. De eerste dag was op sommige puntjes best lastig, omdat we redelijk veel omhoog moesten, maar het was best goed te doen. We waren vrij laat op de dag begonnen met lopen, dus op een gegeven moment lipen we helemaal in het donker. De track was nog wel redelijk goed te zien, dus was niet echt gevaarlijk ofzo. Om ongeveer 7 uur 's avonds kwamen we aan bij de hut waar we gingen overnachten. Toen eerst maar wat eten gemaakt en daarna een lekker biertjuh gedronken en ff gekaart. De volgende ochtend hadden we het plan om om 7 uur op staan en vroeg te gaan lopen, maar dit werd uiteindelijk een uur of 9. Het eerste uurtje zondag lipen we in de pissende regen en harde wind. Daarna kwamen we in een bos terecht en daar zijn we de rest van de dag ook niet meer uit geweest. Tot het eind van de track dus door het bos gelopen. Was trouwens helemaal niet saai, want het was een ontzettend mooi bos en ook de track was verre van saai. Bij het einde van de track aangekomen ging ik maar eens de prachtige foto's bekijken die ik gemaakt had. Ik was redelijk moe en enigzins braindead en toen heb ik per ongeluk al mijn foto's van dat weekend gewist. Zwaar klote dus. Gelukkig had Gonny ook wat foto's gemaakt en die zet ik dus op het internet. Maar blijft k** natuurlijk.

Woensdag of donderdag gaat het dan echt gebeuren. Ik ga naar het Zuidereiland!!! Allereerst ga ik daar samen met Gonny een deel na de Coast Track lopen en dit moet echt helemaal fantastisch zijn. Ben benieuwd dus. Daarna gaat Gonny weer terug naar Palmerston en blijf ik dus achter. Wat ik dan allemaal ga doen horen jullie dan wel weer.

Groetjes allemaal en de mzzl,

Ruben

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer