Vooral feitjes

Hallo mensen!!!

Deze keer heb ik eigenlijk niks nieuws te melden. Ik heb de afgelopen 2 weken ook niet veel bijzonders gedaan, dit ivm met vooral ziekte enzo. Afgelopen zondag zijn we nog wel even met een groepje gaan paintballen. Dit was wel superlachen, was trouwens ook de eerste keer dat ik dat had gedaan.

Zaterdag is het dan eindelijk zover. Dan gaan we naar het Zuidereiland om rond te reizen. Heb ik echt zin in, want ik heb nu wel lang genoeg op mn kont gezeten. Voor degenen die weten hoe het Zuidereiland in elkaar zit, hier even een globale route die we waarschijnlijk gaan volgen: We beginnen uiteraard in Picton, gaan dan via de westkust naar beneden naar de Glaciers. Daarvandaan verder naar beneden naar Wanaka, Queenstown en Fiordland. Dan nog zuiderlijker via Invercargill naar de Catlins in het zuid-oosten. Vanuit de Catlins naar boven naar Dunedin en waarschijnlijk Oamaru. Dan landinwaarts naar Lake Tekapo en Mount Cook en van daaruit naar Christchurch. Christchurch is ook de plaats waar ik het vliegtuig naar Australie moet pakken.

Omdat ik deze keer niet zoveel te melden heb, maar even wat Nieuw-Zeelandse feitjes. De meeste zijn trouwens van de site van Gonny geplukt.

- Iedereen loopt hier op blote voeten, op het werk, over straat, in de supermarkt, in de auto. Echt overal! Soms zelfs in de kroeg.
- Je mag hier vanaf je 15e auto rijden, vanaf je 18e roken en drinken, vanaf je 21e gokken. Maf gezicht trouwens zo'n 15-jarige smurf achter het stuur.
- Ze zijn hier overal mega streng met legitimatie. Als je alcohol gaat kopen dan moet je je paspoort laten zien, andere ID is niet geldig en als je met zijn tweeen iets van alcohol gaat halen dan moet je allebei je paspoort laten zien, ook al koop je het voor jezelf. Je zou dus nooit met je zusje boodschappen kunnen doen. Ook met uitgaan moet je ALTIJD je paspoort bij hebben.
- Iedereen blowed hier. Nog veeeel meer dan in Nederland.
- De gemiddelde leeftijd in Palmerston is 16-20 jaar om zwanger te raken. Als je een kind hebt dan krijg je een uitkering wat net zo veel is als een maandloon per maand. De moeders hoeven dan niet te werken en kunnen dan van dat geld dus lekker rondkomen, vaders die zijn bijzaak. Verschillende jongeren hier weten dan ook niet wie de vader is.
- KIWI´s kunnen NIET tegen alcohol. Na 5 biertjes zijn ze zat en na 10 biertjes kunnen ze niet meer lopen. Het zijn dan wel grotere biertjes dan in NL.
- Het is ten strengste verboden om ergens binnen te roken. Dat mag nergens. Niet in de huizen, niet in de hostels, niet in de hotels op de kamer, niet in de bar en niet in de discotheek.
- Met uitgaan krijg je ALTIJD pullen bier (wat trouwens niet erg is haha).
- Het favoriete voer is hier een soort deegtaarten die ze pie's noemen. Dat is een klein bladerdeeg taartvorm ding met een vleesragout erin of iets anders wat lekker dikmakend is.
- Ze betalen hier nergens met cash geld, alles met creditcard.
- Ze hebben alllleeeeeee tijd, wat vandaag niet hoeft, dat kun je ook volgende week doen.
- Ze rijden hier aan de andere kant van de straat.
- Palmerston lijkt heel veel op Amerika. Overal van die alleenstaande houten huizen, brede straten waar je met 5 auto´s langs elkaar kan rijden.
- Een overnachting in een backpackers kost hier gemiddeld 10 euro.
- Nieuw Zeeland en Australië gaan niet goed samen……. (Hetzelfde als Nederland en Duitsland dus).
- Scooter is hier nog helemaal in en dat is de hardste beat wat ik tot nu toe heb gehoord!
- De dansvloeren hier zijn 4 bij 4 meter bij elkaar en daar staan dan 500 mensen op…
- Ze geven geen bal om uiterlijk, door de week zijn het allemaal zwervers en in de weekenden komen ze erachter dat ze toch nog wel iets in leukers in de kast hebben dan die truien vol met gaten.
- De helft van de auto's hier hebben van dat blacklight onder zich hangen en gigantische knalpijpen.

- In de supermarkt kan je alleen alles groot kopen. Bv een halve koe of een kan juice van 5 liter en een pak worstjes van 25 stuks, echt niet normaal.

- Het bier wat hier voornamelijk gedronken wordt: Tui, Speights, Export Gold, Mac's, Guiness, Lion Red, ook Hollandia dat uit Nederland schijnt te komen volgens de verpakking (NOOIT van gehoord!!!), Heineken enz.

Dit was het weer voor deze keer. De volgende keer krijgen jullie weer een reisverhaal te lezen.

Tot dan,

Greetz Ruben

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer