Werkuh..

Landgenoten,

Ik zit nog steeds in Palmy dus. Vorige keer heb ik verteld dat ik op zoek zou gaan naar werk en dat heb ik dan ook uiteraard gedaan. Vorige week maandag ben ik een uitzendbureau binnengelopen, maar daar namen ze alleen maar studenten in dienst en ik viel dus vrij snel af. Ze gaven me daar wel de tip om eens naar Allied Work Force te bellen.

De volgende dag ben ik maar gewoon naar het kantoor van Allied Work Force toe gelopen, want dat vind ik hier ff makkelijker comuniceren dan via de telefoon. Uiteindelijk heb ik me daar meteen ingeschreven en ik zou de volgende dag kunnen beginnen. AWF is een bureau waar het de bedoeling is dat je 's ochtends om 6 uur binnenkomt lopen en dan krijg je vanzelf te horen wat voor werk ze voor die dag voor je hebben. Nou, de volgende dag liep ik dus met mn gare kop om 6 uur dat kantoor binnen en ik wist echt ff niet wat ik zag toen. Het was dus net een sociale werkplaats met vrijwel allemaal mensen die om het even netjes te zeggen niet helemaal jofel waren. Er zaten ook echt linke lui tussen. Van die drugsverslaafden en ex-gedetineerden enzo. Volgens sommigen van jullie zou ik dus prima in dit rijtje thuispassen, maar ik voelde me nou niet echt op mn gemak daar, maar ja schijt aan.

Na ongeveer een uur wachten daar hadden ze werk voor me. Ik moest samen met 8 andere apekoppen squash-picking doen. Dit is een soort pompoenen plukken. We moesten allereerst 45 min rijden naar het veld en naast mij in het busje zat een of andere kwezel die na 15 min al over zn nek moest in het busje, omdat hij teveel wijn gezopen had. Dus........ Uiteindelijk op het veld aangekomen moesten we maar beginnen. We liepen achter een machine aan met een lopende band voor je gok en je moest de pompoenen (of squash) losknippen van de plant die helemaal op de grond groeit en dan op de lopende band gooien. Dit gaat dus hartstikke snel en is ontzettend zwaar en helemaal in de brandende zon. Halverwege de dag ging de volgende over zn nek, een of andere ouwe rakker die het niet meer trok en die is toen maar in het busje gaan slapen. Ik had het ook echt super zwaar, maar stug volhouden. Uiteindelijk stopten we om 18.00 uur met werken en was ik om ongveveer 19.00 uur thuis. Lange dag dus vajn 6.00 uur tot 19.00 uur. Ik kon toen ook amper meer lopen en wilde ook echt nooit meer terug naar die imbecielen daar.

De volgende dag ben ik dus ook niet meer gegaan. Tegen al mn zinnen in ben afgelopen maandag wel weer gegaan en weer dat klotewerk gedaan. Was wederom een ontzettende rotdag en die andere halve zachten die stonden gewoon te blowen tijdens het werk. Na deze dag wist ik het zeker: ik wilde nooit meer terug. Heb dus weer eens een smoes verzonnen en ging ook niet meer terug.

En wat heb ik verder gedaan..... Nou, vorige week dinsdag zijn we naar de bios geweest. Daar hebben we de Boogyman gezien en wat een belachelijke film is dit. Zeker geen aanrader. Gister weer naar de bios geweest, naar Miss Congeniality 2 en dat was dan wel weer leuk. Verder ga ik af en toe sqaushen met Gonny op de campus van de Massey Universiteit en gister heb ik haar eindelijk ingemaakt. Mijn motto: gewoon keihard meppen. Buiten dat alles ben ik lekker aan het chillen en sociaal aan het doen.

Volgende week laat ik wel weer weten wat ik voor rest voor plannen heb, want dan wordt het weer eens tijd om naar het zuiden af te reizen.

Adios, Ruben

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer